Britt & Ymke halen wereldpers met kruisiging

Een filmploeg van persbureau Reuters filmde realitysterren Britt en Ymke bij een Goede Vrijdag- processie op de Filipijnen. De twee dames zeulen een kruis met zich mee. 

Britt en Ymke zijn op de Filipijnen voor hun programma Britt en Ymke en het Mysterie van... Daarvoor moeten ze allerlei opdrachten opvoeren en rituelen ondergaan. Een ploeg van Reuters filmde het Filijpijnse ritueel waarbij deelnemers spijkers door hun handen geslagen kregen om het lijden van Jezus te voelen en keek nogal op van twee deelnemers die uit de toon vielen.

Lijden
In het filmpje sjouwen Britt en Ymke samen met een stel zeer gelovige Filipijnen een houten kruis naar boven. Reuters duidt Ymke aan als presentatrice van een reisprogramma en vraagt wat ze aan het doen is. „We probeerden een groot kruis te dragen, maar dat ging niet omdat iedereen ons aan het filmen was. We wilden net zo lijden als deze mensen, maar dat is lastig als alle aandacht op jou gericht is in plaats van op hen."

Rare Goede Vrijdag
Britt had eerder al op Twitter gemeld dat zij en Ymke een zalig Pasen hebben. „Ymke en ik zijn WERELDWIJD op tv omdat we een kruisiging hebben gecrashed!!!" en even later: "Was heftig! Raarste goeie vrijdag ever." 

Britt en Ymke en het Mysterie van... is vanaf 24 april te zien op RTL 5

Lees ook:
Britt en Ymke op wereldreis 
Jongen parodieert Britt Dekker 

 


Meer over:

Reageren