Brittany Murphy's dood geen misdrijf

Brittany Murphy, de 32-jarige Hollywoodster die zondag plotseling is overleden, is naar alle waarschijnlijkheid niet door een misdrijf om het leven gekomen. Er zijn tekenen dat de actrice verslaafd was aan Vicodin (de pijnstiller die ook Michael Jackson gebruikte), maar voorlopig blijft de officiële doodsoorzaak een hartaanval.

Brittany's echtgenoot, scenarioschrijver Simon Monjack, belde het alarmnummer toen hij haar bewusteloze lichaam vond, waarna ze met spoed naar een ziekenhuis werd vervoerd. De actrice, die onder meer in de films Clueless, 8 Mile en Sin City te zien was, overleed korte tijd later in het Ceders-Sinai Medical Center in Los Angeles.

Geen misdrijf
Vooralsnog lijkt het er in ieder geval niet op dat de actrice door een misdrijf om het leven is gekomen. "Er zijn tot dusver aan de buitenkant geen sporen van verwondingen of letsel gevonden", aldus de lijkschouwer tegen People. De patholoog-anatoom hoopt de autopsie later vandaag te kunnen afronden.

Vicodin
Het ging blijkbaar al een tijdje niet goed met Brittany. De actrice zou na een aantal plastische chirurgie-opraties verslaafd zijn geraakt aan Vicodin; de pijnstiller die Michael Jackson vlak voor zijn dood ook gebruikte (overigens slikt ook House in de gelijknamige serie deze pillen op dagelijkse basis).

Hulp zoeken
Voor vrienden kwam de dood van de ster niet geheel onverwacht. "We waren al een hele poos ongerust dat dit ging gebeuren", laat een vriend weten aan de britse tabloid The Sun. "Brittany was niet goed bezig. Ze had een probleem met pijnmedicatie en we hebben haar nog gesmeekt om hulp te zoeken."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110853/963070088c664bbd312d04e96bf65f98/square
Simon en Brittany in betere tijden.

Ontslagen
Enkele weken geleden werd Brittany ontslagen bij het filmen van The Caller, waarin ze een hoofdrol speelde. Als reden werd "moeilijk gedrag ten opzichte van de crew" aangehaald. Of dit ontslag de spreekwoordelijke druppel kan zijn geweest, is nog niet bekend.

Reageren