Britten ruilen luxeleven in bij BNN

In Blood, Sweat & Luxuries zetten zes jonge Britse consumenten hun luxeleventje aan de kant om in Azië en Afrika te gaan wonen en werken. Ze verblijven in lemen hutjes en gaan voor een hongerloontje aan de slag.

Samen met de lokale bevolking werken ze zich uit de naad om onze luxeartikelen te delven, te fabriceren en te recyclen.

Naar de bron van het luxe

In vijf afleveringen reizen de Britten de wereld over om te zien waar hun luxeartikelen vandaan komen. In de eerste aflevering gaan ze naar Madagaskar, waar hun sieraden en juwelen worden gemaakt. Ze dalen af in de mijnen van Ilakaka, waar honderden mijnwerkers in een smal, ondergronds gangenstelsel op zoek zijn naar saffier. De Britten komen er al snel achter dat ze niet zulke bikkels zijn als ze dachten. Binnen no-time wordt het de luxepaarden allemaal teveel.

In de tweede aflevering verlaten de Britten Madagaskar om naar één van de armste landen ter wereld te reizen: Ethiopië. Voor een hongerloontje werken ze in een slachterij, een leerlooierij en een leerfabriek. Verder in Blood, Sweat & Luxuries verblijven de Britten bij een familie die werkt én woont op een vuilnisbelt en werken ze in een fabriek om onderdelen van MP3-spelers, computers en DVD’s te produceren.

Blood, Sweat & Luxuries is vanaf 7 januari iedere vrijdag om 20.25 uur te zien bij BNN op 3.

Reageren