Brood's zoon

Hugo Borst maakt ook dit jaar weer een nieuwe reeks van Over vaders en zonen, waarin hij de gevoelige plekken in de relaties tussen (bekende) vaders en zonen onderzoekt. Hij bezoekt voor deze serie onder meer Hans Kraaij Sr. en Jr. en Kelly van der Veer (Big Brother 3) en haar vader Anton.

De eerste aflevering gaat over Marcel Buissink, de zoon van Herman Brood en zijn stiefvader Koos van Dijk. Hugo: "Marcel is een product van een romance met miss Groningen, eind jaren zestig. Herman heeft nooit veel omgekeken naar Marcel."

Vrouwenman
"Een van de pijnlijkste momenten was diens opmerking: 'Als je een meisje was geweest, was het heel anders gegaan.' Herman was heel erg een vrouwenman. Later zijn ze wel herenigd, Marcel ging werken bij Koos van Dijk, de manager van Herman."

Moeders en dochters
Hugo merkt dat het steeds lastiger is om mensen te vinden voor het programma en denkt erover de formule wellicht uit te breiden naar bijvoorbeeld Moeders en dochters."Dat gaan we na deze reeks evalueren. Misschien is deze vorm ook wel op. We vragen vrij veel aan de mensen: de relatie moet schuren en ze moeten ook nog allebei willen meewerken."

Close en trots
Zou hij zelf in het programma kunnen figureren? "Mijn vader is helaas 13 augustus 2008 overleden; achteraf vind ik het jammer dat we niets hebben opgenomen. Maar ik vraag me af of het interessant genoeg was voor een uitzending; we hadden geen pijnpunten, we waren juist heel erg close en trots op elkaar."

Reageren