Brooke Shields is een nieuws-tijger

Of ze het er om doet, is niet duidelijk, maar Brooke Shields (44) komt standaard een paar keer per jaar in het nieuws. En de aanleiding is over het algemeen vrij bizar.

Vorige maand gaf La Shields een interview aan een gezondheidsblad waarin ze ongevraagd verklapte dat ze op haar tweeëntwintigste ontmaagd werd en dat ze het bijzonder jammer vindt dat dat niet eerder was gebeurd.

Sekssymbool
Aan bewonderaars kan het niet gelegen hebben. Brooke was door de seksuele lading in de film Blue Lagoon (1980) op vijftienjarige leeftijd al een sekssymbool. Haar eigen verklaring is dat ze destijds erg onzeker over haar uiterlijk was. "Op de universiteit kwam ik zelfs twintig kilo aan, als een soort bescherming."

Kidnap
Een ander opmerkelijk verhaal is dat twee verslaggevers van het nietsontziende roddelblad The National Enquirer vorige maand Brooke's 75-jarige demente moeder Teri uit een verpleeghuis kidnapten om de dame aan een pittig interview te onderwerpen.

Vrienden
Volgens een van de verslaggevers zijn hij en Teri al jaren vrienden en haalde hij de oude dame op voor een gezellig uitje, maar die verklaring was aan Brooke niet besteed.

Advocaat
Ze zette haar advocaat op de zaak die een intrekking van het verhaal regelde, een publieke verontschuldiging en een royale donatie van het blad aan onderzoek naar dementie.

Kiefer Sutherland
En dan is er nog het verhaal van Kiefer Sutherland die Brooke dacht te redden van een opdringerige man door hem een kopstoot te verkopen. Nadat het bloed was opgedroogd, bleek Jack Bauer's slachtoffer een onschuldige modeontwerper te zijn die gewoon een praatje maakte met Brooke.

Werkloos thuis
Maar hoe Brooke ook haar best doet in het nieuws te blijven, haar carrière knapt er voorlopig nog niet van op. Nadat twee maanden geleden bekend werd dat er geen nieuwe afleveringen zullen worden gemaakt van haar serie Lipstick jungle, zit Brooke voorlopig werkloos thuis. En daar helpt geen schandaal meer aan.

Reageren