Bruce ontdekt de grootste rivier op aarde

Cocaïne, olie-exploitatie, inheemse stammen die sterven aan epidemieën, georganiseerde misdaad en slavernij. Bruce Parry (bekend van Tribe) ziet het allemaal.

Hij reist over de grootste rivier van de wereld: de Amazone. Vanavond start de zesdelige gelijknamige serie waarin we de indrukwekkende ervaringen van Bruce en zijn team zien.

Doel
"Het doel is om te kijken naar de Amazone als een voorbeeld van wat er gaande is in de wereld", zegt Bruce. Hij legt ruim 6.000 kilometer af. Te voet, per boot en met een klein vliegtuigje. Hij ontmoet onbekende stammen, cocaboeren, houthakkers en arbeiders uit de illegale mijnen.

Andesgebergte
Vanavond begint hij bij de oorsprong van de rivier, in het Andesgebergte. Vanaf hier reist hij door de gevaarlijke dalen van Peru waar cocaïne geproduceerd wordt. "Vaak wijken we af van de opnameroute, maar we gebruiken de rivier als het spirituele hart dat ons navigeert naar onze bestemming", aldus Bruce.

Ashaninka-stam
Hij bezoekt ook leden van de Ashaninka-stam, die noodgedwongen werken in een clandestien cocaïnelab.

Schokkende dingen
"Tijdens deze reis zie je veel schokkende dingen zoals de afstammelingen van de Inca's die voortdurend nieuwe dorpen moeten stichten omdat hun bossen aan de lopende band worden gekapt. Het raakt me enorm om dit van dichtbij te zien, maar ik moet rustig en discreet blijven", zegt Bruce.

The Pistoleiros
"Ik was bang voor 'The Pistoleiros.' Deze misdaadorganisatie bestaat uit gewapende bendes die werken voor een grote onderneming. Het meest schokkende wat we zagen was dat deze bendes onschuldige mensen uitbuiten en vermoorden om zelf er rijker van te worden."

Luizenbestemming
Bruce gaat het er na de opnames lekker van nemen. Voor de verandering kiest hij dit keer voor een luizenbestemming. De vrijgezel gaat de bloemetjes geheel verdiend buiten zetten op… Ibiza.

Reageren