Brutale bejaarden zijn terug in Benidorm Bastards

De brutale oudjes zijn terug op televisie. In een nieuw seizoen Benidorm Bastards halen ze net als twee jaar geleden weer volop verborgencameragrappen uit.

Stel, u zit lekker rustig op een bankje en ineens komt er een negentig­jarige mevrouw bij zitten die in geuren en kleuren vertelt over een wilde nacht met haar scharrel. En als die scharrel dan ook nog eens komt opdagen en vijftig jaar jonger blijkt te zijn, kijkt u helemaal raar op. Zomaar een scène die kan voorkomen in Benidorm bastards. Bejaarden spelen de gekste scènes en laten menig omstander verbaasd achter.

Zelf Winston Gerschtanowitz werd laatst in de maling genomen door de 'Bastards', kijk hier naar het fragment.

Bep, één van de krasse oudjes

Bep (90) is één van de dames die meespeelt. „In het begin kreeg ik een script, maar al gauw zei de regisseur dat ik mijn tekst zelf maar moest verzinnen. Bij de auditie hadden ze gezien dat ik dat wel kan.” Eén van haar leukste scènes was die waarbij ze vastzat aan een auto. „Ik sta naast de auto met een pand van mijn regenjas tussen de deur geklemd en ik spreek een paar vrouwen aan: ‘Dames wilt u mij alstublieft mijn schoen aangeven? Mijn man is boos weggelopen en ik zit vast.’”

Niet boos

Het zijn vaak jonge mensen die in de maling genomen worden. Gelukkig worden ze niet snel boos. Bep: „Ik vind jongeren meestal leuk, of we nu filmen in Amersfoort of Amsterdam. Eigenlijk reageert iedereen wel positief.” Het opnemen van Benidorm bastards kan best wel lang duren.

„Soms doen we een hele dag over één of twee kleine scènes. Dan loopt er ineens iemand door het beeld en moet het over, of de jongelui willen niet tekenen voor uitzending en dan moeten we het ergens anders over doen”, aldus Bep. Sinds haar deelname aan het programma is de negentigjarige best wel beroemd. „Sinds ik bij Paul de Leeuw en in aantal andere programma’s ben geweest, krijg ik op straat veel positieve reacties.”

Reageren