Brutale Meiden volgen WK Voetbal

Vanaf 31 mei zijn de Brutale Meiden vijf dagen lang weer op televisie. Tatum Dagelet (35) en Jennifer de Jong (34) sloegen de handen ineen voor een dagelijks programma over het WK Voetbal.

"In het vijfdelige programma Brutale Meiden: Hemd Van Je Lijf! zetten zij een week lang al hun talenten in om voetballiefhebbers te mobiliseren, die het hoogtepunt tijdens voetbalwedstrijden terug willen brengen", vertelt een woordvoerster van RTL. Ze gingen daarvoor langs bij voetbalclubs, voetbalvrouwen, BN'ers en spelers van het Nederlands elftal.

Vrouwonvriendelijk
Tatum en Jennifer organiseerden een handtekeningenactie tegen de regel van de FIFA om voetballers die hun shirt uittrekken te bestraffen met een gele kaart. De Brutale Meiden besloten op te komen voor de rechten van de vrouw. "Zij roepen gezamenlijk een petitie in het leven om deze vrouwonvriendelijke regel terug te draaien", aldus de woordvoerster.

Knipoog
Tatum en Jennifer hadden eind jaren negentig hun eigen programma op SBS 6. De Brutale Meiden verkenden met een dikke knipoog de wereld van mode, muziek, film, tv, seks en sterren. Nadat ze allebei een dochtertje kregen, volgde in 2005 Brutale Moeders.

Reageren