Buffy opnieuw naar het witte doek?

Wie denkt aan actrice Sarah Michelle Gellar, ziet waarschijnlijk meteen haar beroemdste alter-ego Buffy Sunmmers (de 'vampire slayer') voor zich. Minder mensen weten dat de serie, die vanaf eind jaren '90 in veel landen werd uitgezonden, afstamt van de gelijknamige en (een stuk minder succesvolle) film.

En juist deze geflopte filmversie willen de makers tot leven wekken. De scenarioschrijvers van de Buffy, the vampire slayer-film uit 1992, Fran Rubel Kazui en Kaz Kazui, zien wel brood in een nieuwe bioscoopversie over de sexy vampierendoder uit Sunnydale, Californië.

Joss Whedon
Strikt gezien is het scenario van Buffy nog steeds hun eigendom en mogen ze dit doen, maar Fran en Kaz zijn vooralsnog niet van plan om Joss Whedon - de man die de Buffy-serie (en daarmee ook actrice Sarah Michelle Gellar) groot maakte - bij de nieuwe film te betrekken.

Nieuwe slayer
De afwezigheid van Joss houdt waarschijnlijk ook in dat Sarah Michelle en de andere bekende gezichten uit de serie zich niet zullen lenen voor de nieuwe film. En dat zou weer betekenen dat de makers op zoek kunnen gaan naar een nieuwe vampierendoder.

Kirsty Swanson
Of zouden de schrijvers Kirsty Swanson, de Buffy van het eerste uur, opnieuw willen inschakelen? Maar die actrice is inmiddels 39 jaar en toch echt een beetje oud om een puberende vampierendoder een gezicht te geven. Wordt vervolgd dus...

Reageren