Buffy The Vampire Slayer

Vrijdag de dertiende: het is voor veel mensen nog steeds een dag om lekker binnen te blijven. Waar de angst voor de dag vandaan komt, is niet precies bekend, maar er is zelfs een naam voor: paraskevidekatriafobie.

Als je dan toch de hele dag binnen zit met de deuren en ramen gesloten, kun je net zo goed de televisie even aanzetten en afstemmen op RTL 8. Daar is namelijk de eerste versie van Buffy The Vampire Slayer te zien.

Lenig
Buffy (Kristy Swanson) is een domme, blonde cheerleader en fulltime shopaholic. Als ze hoort dat ze is uitverkoren om vampieren in Los Angeles te doden, laat ze de winkelstraat achter zich en stort zich op haar roeping.

Met een voorraadje houten staken, een flinke dosis lenigheid en helemaal geen zin richt Buffy zich op haar training tot vampierenjager. In het begin lukt dat natuurlijk totaal niet, maar later wordt Buffy er behoorlijk goed in.

How I Met Your Mother
Over de cast kan in ieder geval niet geklaagd worden. Luke Perry (toenmalig Beverly Hills 90210) speelt Buffy's vriend Pike, Donald Sunderland is Buffy's instructeur en onze eigen Rutger Hauer speelt zoals zo vaak de bad guy, een meestervampier.

Op deze film is ook de serie Buffy The Vampire Slayer gebaseerd. Op 10 maart 1997 was de eerste aflevering van de serie te zien, die door het succes van de film namen als Sarah Michelle Gellar (The Grudge, I Know What You Did Last Summer) en Alyson Hanningan (American Pie, How I Met Your Mother) aan de cast kon toevoegen.

Reageren