Buitenland zeer geïnteresseerd in nieuw programma Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens lijkt een tv-hit tin handen te hebben. Op de MIP-televisiebeurs in Cannes maakte het nieuwe tv-format 12 Steps van zijn tv-bedrijf Park Lane veel indruk.

Samen met zijn compagnon Willem Brom nam Van Erven Dorens in maart een proeflevering van 12 Steps op. Klaar? Opsturen maar, dacht Beau en dat lijkt goed uit te pakken.

Is dat van jullie?

Zijn collega Brom laat weten: “Het ziet er naar uit dat Brazilië, Australië, Roemenië en het Midden Oosten de eerste verkopen zijn.” Ook een Britse zender zou interesse hebben. Buitenlandse televisiezenders lijken verbaasd over het format volgens Willem Brom: “Als ik het pitch, gisteren aan FOX, ABC en MTV, zeggen ze: ‘Huh is dat van jullie?’. Dat verwacht men gewoon niet van de makers van The Phone.”

Goede deal

Van Erven Dorens en Brom zijn slim bezig. Park Lane sloot al eerder een wereldwijde distributiedeal, waardoor op ieder scherm in Cannes de promo van het nieuwe programma te zien was.

Het is nog even afwachten of het programma ook in Nederland door een zender gaat worden gekocht. Wat 12 Steps precies voor programma is blijft nog even mysterieus. Zodra we meer weten, lees je het hier.

Beau en Willem weten wel hoe ze een tv-hit moeten maken, The Phone, een spelprogramma waarin nietsvermoedende voorbijgangers in het avontuur werden gestort, is verkocht aan 52 landen.

Reageren