Buren ergeren zich blauw aan de Rijdende Rechter

Het roddelblad Weekend is een schandaal van jewelste op het spoor gekomen. Mr. Frank Visser, die wekelijks een oordeel velt over ruziënde buren, heeft het zelf ook aan de stok met buurtgenoten.

Weekend bedacht het lumineuze plan om eens met de Hilversumse straatgenoten van de Rijdende Rechter gaan praten. Daarbij stuitte de verslaggever op een reeks wandaden die zijn weerga niet kent. 

Conifeer
De terreur van mr. Frank Visser begon reeds kort na zijn komst in de Hilversumse Schilderswijk. Visser heeft een grote conifeer in zijn achtertuin staan die al het zonlicht bij zijn buren wegnam. De buurman sprak de heer Visser daar vriendelijk op aan, maar de Rijdende Rechter haalde slechts zijn schouders op.

Oprit
Het verhaal van een andere buurvrouw is zo mogelijk nog schrijnender. Zij heeft twee auto's en kan er daarvan soms eentje niet kwijt omdat mr. Frank Visser zijn auto op de openbare weg parkeert in plaats van op zijn oprit.

Barbeque
De Weekend bewaart het best voor lest. Mr. Frank had zich ingeschreven voor de jaarlijkse buurt-barbeque, maar kwam op de dag zelf niet opdagen! Natuurlijk is de NCRV direct  om opheldering gevraagd, maar zij willen het opstootje duidelijk in de doofpot stoppen.

Doofpotaffaire
Volgens de omroep heeft mr. Frank Visser juist een geweldige band met zijn buren en komen ze wekelijks bij elkaar voor een barbeque. In de tuin van mr. Frank Visser, onder de enorme conifeer.

 

Reageren