Buurman & Buurman op het witte doek

De wereldberoemde tv-serie Buurman & Buurman krijgt een eigen bioscoopfilm. Producten Lemming Film gaat de film produceren.

In de film gaan de ’s werelds bekendste buurmannen op reis. “Het wordt een echte roadmovie vol pech onderweg”, vertelt producent Derk-Jan Warrink van Lemming Film. “Maar gelukkig weten de vrienden altijd een oplossing te vinden - A je to!” Het scenario van de animatiefilm is geschreven door Kees Prins en Patrick Stoof.

De filmversie van Buurman & Buurman wordt in 2015 in Nederland en diverse andere landen in de bioscoop uitgebracht. “Wij zijn erg trots dat we de internationale rechten hebben verworven om de speelfilm te maken, aldus een vrolijke Warrink.

Buurman & Buurman sinds 1976

De eerste serie Buurman & Buurman is van Tsjechische makelij en er werden in 1976 maar liefst 80 afleveringen van gemaakt. Pat & Mat, zoals de serie in Tsjechiƫ heet, kwam ook in Nederland op de buis. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit. Simon van Leeuwen en Kees Prins waren de stemmen van de Nederlandse Buurman & Buurman.

Reageren