Bye bye Irma!

Voor Irma (37) is het X-Factor-avontuur voorgoed voorbij. De pupil van 26-plussers coach Angela Groothuizen moest vrijdagavond de populaire talentenjacht verlaten.

Irma kreeg met haar vertolking van Stevie Wonders Master blaster te weinig stemmen van het publiek en stond samen met Luigiano in de sing off. Dat was voor de benjamin van X-Factor de tweede keer. Irma moest voor het eerst haar optreden herkansen.

Geen twijfel
Het kwam niet als een verrassing dat coaches Stacey Rookhuizen en Angela Groothuizen ieder voor hun eigen pupil kozen. Stacey stuurde Irma naar huis, terwijl er volgens Angela geen twijfel over bestond dat Irma door moest naar de volgende ronde. Het was dus aan Eric van Tijn en uiteindelijk Gordon om de knoop door te hakken.

Jeugd
Het duurde even voordat Eric zijn beslissing bekend maakte. "Luigiano is superjong met veel talent. Irma is wat ouder, maar heeft ook veel talent. Ik kies voor de jeugd: ik kies voor Luigiano", aldus de coach van groepen Whatever en Rev 'n Ros.

Gemiste kans?
Meisjes-coach Gordon deed er zo mogelijk nog langer over om met het verlossende woord te komen: "Irma kwam vanavond tot haar recht. We zijn op zoek naar de 'X-Factor'. Die heb je absoluut, maar moeten we ons niet afvragen: 'je hebt je kans al gehad? Luigiano is zestien jaar, jong en onervaren. Jullie zijn allebei goed. Maar Luigiano, ik denk dat jij nog niet klaar bent hier."

Echte vrienden
De verbijstering was van het gezicht van Angela Groothuizen af te lezen. "Nu weet je ineens wie je echte vrienden zijn", zei ze tegen presentatoren Martijn Krabbé en Wendy van Dijk.

Irma was na afloop teleurgesteld, maar kon de beslissing van de X-Factor -jury wel begrijpen. "Het is waar. Luigiano is jong en ik heb al een gezin", vertelde ze aan De Telegraaf. "Ik gun het hem, maar ik blijf gewoon doorgaan met zingen."

Extra
-->
Meer artikelen op Televizier.nl

Is het terecht dat Irma eruit ligt of spelen de juryleden een strategisch spelletje? Reageer!

Reageren