Cabaretier Ronald Goedemondt staat zijn mannetje

Vanavond zendt de VARA het derde soloprogramma van cabaretier Ronald Goedemondt uit: Dedication. Hierin pleit hij voor durf en daadkracht.

Sandwichspread, zeiljargon, camouflagebroeken, ­Spanjaarden met overmatige gezichtsbeharing, doucherekjes met zuignappen, meisjes die misschien met een ninja willen douchen: het lijken willekeurig gekozen termen, maar Ronald Goedemondt associeert ze allemaal moeiteloos aan elkaar in Dedication. Zijn derde soloprogramma dat de VARA vanavond herhaalt.

Ronald Goedemondt

De in Tegelen geboren Brabantse komiek won met Dedication in 2008 de ­Neerlands Hoop prijs, de prijs voor de cabaretier met het beste toekomstperspectief. Of hij de verwachting heeft ­waargemaakt, zal de toekomst leren. Feit is dat hij met zijn vierde voorstelling, Binnen de Lijntjes, weer veel succes had en ook met zijn nieuwe show De R van Ronald momenteel volle zalen trekt.

Dedication

Ronald (38) verstaat de kunst om het publiek van de hak op de tak springend mee te trekken in zijn absurde fantasiewereld. Hij vuurt in hoog tempo vindingrijke ­grappen af en heeft daarnaast nog iets zinnigs te melden ook. In Dedication pleit hij voor daadkracht, durf en ­doortastendheid en legt hij haarfijn uit hoe hij zijn ­mannetje staat in de boze ­buitenwereld.

Reageren