Café de liefde

'Liefde is een vreemde ziekte', zong Doe Maar ooit. Bijna iedereen lijdt er tegenwoordig op de één of andere manier aan. Bram van Splunteren, eindredacteur van de nieuwe zesdelige VPRO-serie Café de liefde, lucht zijn hart.

Hoe zit dat precies?
"We leven in het tijdperk van de verleiding. Door de datingsites op internet zijn veel mensen niet gelukkig met wat ze hebben. Ze hebben het idee dat er een groter geluk op hen ligt te wachten en gedragen zich als kinderen in een snoepwinkel."

Ben jij er ook zo één?
"Ik ben inmiddels vier jaar met dezelfde vrouw die ik heb ontmoet op de door mij opgezette site www.happyvpro.nl. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het moeilijk vind om me aan één vriendin te binden en dat ik ook vaak denk dat er meer voor me moet zijn weggelegd. Aan de andere kant weet ik uit ervaring dat als ik vrij ben ik weer een relatie wil."

Conclusie?
"We zitten met de liefde in een soort crisis. Het is opvallend dat we zo worstelen met iets dat zo vanzelfsprekend is. We kunnen het niet op eigen kracht meer oplossen. En hoewel we veel hulp krijgen van deskundigen, zoals relatietherapeuten, neemt het aantal singles toch toe. Blijkbaar kunnen we niet omgaan met de weelde van al die keuzemogelijkheden. Dat soort dingen gaan we op een integere wijze verkennen en onderzoeken. Het is een zoektocht naar antwoorden op een aantal brandende vragen over de stand van ons liefdesleven."

Zie ook de website www.cafedeliefde.nl, de site waaruit het programma is voortgevloeid

Reageren