Cameraman Rob Geus aangevallen

Smaakpolitie-presentator Rob Geus is op dit moment voor een nieuw programma bezig om de vakantie van Nederlanders te redden. Dat valt niet bij alle horecamensen die afhankelijk zijn van toerisme in goede aarde. Een cameraman van Rob kreeg de eerste klappen.

Rob was samen met de cameraploeg van Red mijn vakantie op pad aan de Spaanse Costa Brava. Het team sprak er een Nederlands gezin in nood en filmde een interview op een terrasje.

Tijdens die opnames kreeg een cameraman het zwaar te verduren. "Hij (de barman - red.) liep heel snel op me af. Toen dacht ik: nu gaat het toch een andere wending aannemen. Voordat ik dat dacht kreeg mijn cameraman al vol de vuist op zijn gezicht", zei Rob tegen SBS Shownieuws.

Costaliefde
De aanvaller was een van origine Nederlandse barman met liefde voor zijn nieuwe vaderland. Rob tegen Shownieuws: “Hij riep keihard: ‘Negatieve klanken over de Costa Brava, dan kom je aan mij’. Dat was zijn reden om mijn cameraman neer te slaan.”

De aanval ging Rob niet niet in de koude kleren zitten. “ Het was een verschrikkelijk incident. Het was een zo ontzettend harde klap. Hij stond echt vlak naast me. Het was ontzettend schrikken.”

Tape kapot
Na de mep leek de camera van de ploeg het te moeten ontgelden. De uitbater ging ermee aan de haal. “Uiteindelijk met veel poeha hebben we de camera teruggekregen. Alleen de tape was eruit. Die heeft hij vernietigd. Alle beelden van zaterdag ware in één keer weg."

Rob en medewerkers kozen eieren voor hun geld. "We hebben de spullen gepakt uit het hotel en zijn gelijk per direct vertrokken. Iedereen bij het team voelde zich bedreigd.”

Of er actie ondernomen wordt tegen de uitbater, is niet bekend.

Reageren