Cameron Diaz wordt wijzer met de jaren

The Sweetest Thing is een leuke komische roadmovie, maar moet je wel met een korreltje zout nemen. Vrouwen als Cameron Diaz (Christina in de film), Christina Applegate (Courtney) en Selma Blair (Jane) kunnen het zich veroorloven om happy single te zijn, aangezien ze de mannen voor het uitkiezen hebben.

Toch zit er één heerlijk herkenbare scène in die de hele film de moeite waard maakt. Cameron staat in een pashokje en mijmert hoe haar lichaam de laatste jaren zo is veranderd. Zwaartekracht, hè?

Meer zelfvertrouwen
Toch vindt Cameron (36), die donderdag op Net 5 ook te zien is
in My Best Friend's Wedding, zichzelf nu mooier en sterker dan toen ze 21 was. "Als ik naar foto's van toen kijk, denk ik: 'Wow, zo slecht zag ik er nog niet uit!' Maar ik verzorg mezelf nu veel beter dan toen, dus in zekere zin vind ik ook dat ik er nu beter uitzie. Ik voel me in ieder geval sterker en heb meer zelfvertrouwen."

Emotioneel
Het afgelopen jaar is Cameron bijvoorbeeld emotioneel gegroeid.
Haar vader overleed een aantal maanden geleden plotseling op 58-jarige leeftijd en dat heeft veel van haar gevergd.

"Emotioneel gezien heeft het zeker zijn tol geëist", zegt Cameron
in de meest recente Amerikaanse Vogue. "Maar het hoort bij het leven; dat doet je hart gewoon met je. En ik denk dat mijn hart ook steeds sterker wordt en steeds meer aankan."

Single
Gelukkig kon de actrice uithuilen bij Paul Sculfor, haar toenmalige
vriend. Maar inmiddels is die relatie ook weer uit en is Cameron,
net als Christina in The Sweetest Thing, weer happy single.

Jezelf kennen
"Mensen denken dat je incompleet bent als je single bent. Dat slaat nergens op. Ik heb juist geen behoefte meer aan een relatie die me incompleet máákt. Ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn. Niet dat mensen me met rust moeten laten of zo. Ik kan het gewoon prima met mezelf vinden. Ik heb nu ook eindelijk door hoe liefde het beste werkt. Eigenlijk komt het erop neer dat het belangrijkste is dat je jezelf kent."

Reageren