Canal Parade live op internet

De Canal Parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam is dit jaar niet alleen op televisie te zien, maar ook op internet. Op straight.avro.nl is zaterdagmiddag een livestream te volgen van het evenement.

Niet alleen de parade zelf wordt getoond, maar er zullen ook beelden te zien zijn van de festiviteiten om de boottocht heen.

Grootste van Europa
Die beelden zullen niet alleen op internet te zien zijn, maar ook op het scherm boven discotheek Escape op het Rembrandtplein. Daar hangt het grootste scherm van Europa, waar onder andere ook de WK-finale tussen Nederland en Spanje op te zien was.

Frank van Dalen van Stichting ProGay is blij met de samenwerking tussen de AVRO en de organisatie. "Tot afgelopen jaar moesten mensen naar Amsterdam komen om onderdeel van de Amsterdam Gay Pride te kunnen zijn", zegt hij.

Spektakel
Van Dalen gaat verder: "En ieder jaar deden ook steeds meer mensen dat. Maar nu wordt dit fantastische evenement voor homo en hetero ook bij de mensen thuis gebracht en kan werkelijk heel Nederland meegenieten van dit grootse spektakel."

Op straigt.avro.nl is zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur de livestream te volgen. Om 21.30 uur zendt de AVRO op Nederland 3 beelden uit van de Canal Parade.

Reageren