Carice is weer single

Sinds ze samen in de film Zwartboek speelden vormden ze een prachtkoppel, maar hun langeafstandsrelatie bleek toch niet ideaal te zijn. Sebastian Koch en Carice van Houten zijn niet meer bij elkaar.

Dat vertelde de actrice zondagavond in Zomergasten. Het waarom deed ze niet uit de doeken, maar ze gaf wel aan dat een relatie op afstand moeilijk is. Carice zit in Amsterdam, terwijl de Duitse Sebastian in Berlijn woont.

Verliefd
De twee werden verliefd op de set van Zwartboek (2006), waarin Koch te zien was als SS-officier Ludwig Müntze. In de Duitse Playboy vertelde hij dat hij nog geprobeerd heeft de gevoelens voor zijn tegenspeelster te onderdrukken. "Ik houd er eigenlijk helemaal niet van. Maar als je verliefd wordt, als het sterk genoeg is, dan is daar gewoon niets tegen te doen."

Geen match
In het tijdschrift Hide & Chic verwonderde Carice zich vorig jaar nog over hun relatie. "Als Sebastian en ik ons zouden inschrijven bij een datingbureau, zouden we absoluut geen match zijn. Als je onze profielen naast elkaar legt, geef je geen cent voor onze relatie; die is gedoemd te mislukken." Het stel was ruim drie jaar bij elkaar, maar nu is het sprookje tussen Neerlands trots en de veertien jaar oudere Duitse acteur voorbij. Carice van Houten is weer vrijgezel. Het zal ons benieuwen voor hoe lang...

Reageren