Carice van Houten in College Tour

5 april 2013 10:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Nederlands meest geliefde actrice is vanavond te gast bij Twan Huys in College Tour. Studenten leggen onder leiding van Twan Huys de actrice het vuur aan de schenen.

Toen Carice nog op de Toneelschool zat, won ze haar eerste Gouden Kalf. In totaal heeft ze er vijf gewonnen met haar acteerwerk. Ze speelde onder andere in Alles Is Liefde, Zwartboek, Komt een Vrouw bij de Dokter, De Gelukkige Huisvrouw en Alles Is Familie. Ook in het buitenland timmert de actrice aan de weg. In 2008 speelde ze naast Tom Cruise in de film Valkyrie en sinds 2012 is ze te zien in de Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones.

Carice van Houten

"Ik probeer mensen te troosten, ze te raken, maar ze ook te laten lachen. Ik houd ervan als een film over echte dingen gaat. Als mensen er iets aan hebben, dan heeft je vak ineens ook zin”, zei Carice in een interview met Nu.nl. Vanavond beantwoordt ze ­vragen van studenten in College Tour. Naast acteren is ze bezig met een carrière als zangeres. Vorig jaar kwam haar debuutalbum See you on the ice uit, waarop haar single Emily staat. Daarnaast zet ze zich in als ambassadrice voor het Wereld Natuur Fonds.

Meer over