Carice van Houten in kortste film

Actrice Carice van Houten staat binnenkort op een postzegel waarop een speelfilm van één seconde wordt vertoond. TNT Post brengt met de postzegel een ode aan het Nederlands Film Festival.

Het filmpje op de zegel wordt betiteld als de kortste film ooit: de film duurt slechts één seconde.

Op de speciale postzegel zijn dertig plaatjes over elkaar gedrukt. De film wordt ‘afgespeeld’ door de postzegel te kantelen. TNT Post liet de film maken door regisseur en Nederlands fotograaf Anton Corbijn. Van de 120 geschoten frames gebruikte hij er 30 voor de uiteindelijke film.

Eerbetoon
De unieke postzegel is een samenwerking tussen het reclamebureau Kesselskramer, Anton Corbijn en Carice van Houten en laat op speelse wijze de verhouding tussen regisseur en actrice zien. De postzegel is een eerbetoon aan de Nederlandse film, het Nederlandse landschap en refereert aan een Kinderpostzegel uit 1951.

In de aanwezigheid van Corbijn en Van Houten zal het filmpje in première gaan op 29 september tijdens de jubileumavond van het Nederlands Film Festival. Daarnaast zijn de postzegels na die datum verkrijgbaar in een oplage van 350.000 stuks.

Reageren