Carlo & Irene: het begin

Al zeventien jaar samen en pittiger dan ooit tevoren. Het onafscheidelijke duo Carlo Boszhard en Irene Moors is een begrip in de televisiewereld. Wat zou een zondagmiddag zijn zonder Life & cooking? Het grote succes begon met Telekids, maar daar ging een moeilijke start aan vooraf.

De samenwerking begon in 1991 met het Postcode Loterij-programma Hitbingo. In deze quiz namen drie kandidaten het tegen elkaar op door vragen te beantwoorden waarmee ze bingogetallen konden verdienen. De chemie tussen Carlo en Irene ontbrak toen nog enigszins en het duo werd al snel vervangen door een andere rijzende RTL ster: Caroline Tensen.

Telekids
Gelukkig liet een hereniging niet al te lang op zich wachten. In 1993 was Irene al een paar jaar de grote vriend van televisiekijkend jeugd dankzij Telekids, dat in 1989 op de buis kwam. Het kinderprogramma bestond toen nog voornamelijk uit tekenfilms. De beginjaren waren vooral erg eenzaam. ''Ik zat in Luxemburg en was alleen. Telekids, dat was ik. Ik wist niet eens dat andere programma's een redactie hadden of dat er een afdeling productie was'', aldus Irene. Er was nog totaal geen sprake van het spektakel dat later zou volgen.

Nieuwe start
De ambities waren er wel degelijk en al snel werd besloten om het over een totaal andere boeg te gooien. Irene had een maatje nodig. En er was geen twijfel mogelijk: Carlo Boszhard zou het worden. Vervolgens was het concept aan de beurt: vanaf het televisieseizoen 1993-1994 ging Telekids over op de formule waarmee het programma groot is geworden: een liveshow met spannende spellen, grappige gadgets, aandoenlijke rubrieken en hilarische persiflages. De rest is geschiedenis…

Reageren