Carlo & Irene in De TV Kantine

12 Maart 2009 13:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Life & cooking mag na dit seizoen dan wel stoppen, het was wel de inspiratiebron van De TV Kantine: het nieuwe persiflageprogramma van Carlo Boszhard en Irene Moors.

Carlo bedenkt, schrijft en regisseert De TV Kantine, waarin hij en zijn boezemvriendin BN'ers op ludieke wijze op de hak nemen. Het idee voor het programma ontstond nadat De wereld slaat door, een vast persiflage-onderdeel bij Life & cooking, enorm aansloeg bij het publiek.

Herkenbaarheid
Carlo: "Naar aanleiding van De wereld slaat door zei Matthijs tegen ons: 'Dit moeten jullie uitbouwen'. Toen ben ik op zoek gegaan naar een plek waar bekende Nederlanders bij elkaar komen en dacht: wat nou als ik ze in een kantine laat zitten, waar iedereen wacht voor een tv-optreden? Ik vind een persiflageprogramma zelf het leukst als het hekenbaar is."

Commentaar
Kopspijkers, Koefnoen, Draadstaal, De dik voormekaar show: er gingen heel wat persiflageprogramma's aan De TV Kantine vooraf. Zijn Carlo en Irene niet bang voor kritiek? "Hoewel het moeilijk is, probeer ik me niet veel van eventueel commentaar aan te trekken", aldus Irene. "Wij zijn van origine presentatoren, die in de loop der jaren andere dingen erbij zijn gaan doen. Dingen worden je gegund - maar soms ook niet. En dan komt afgunst. Of die gegrond is, wie zal het zeggen?"

Voorbereiding
Aan de grondige voorbereiding van die aan iedere opname vooraf gaat zal het in ieder geval niet liggen. "Ik verzin eerst een verhaallijn en vul de poppetjes in", legt Carlo uit. "Dan bepaal ik wie wat kan doen en wat er met iemand gebeurt."

Knipogen
Carlo: "De echte karaktereigenschappen van iemand neem ik mee, hoewel het natuurlijk sterk overtrokken is. Je zult veel knipogen zien, maar we proberen wel iedereen heel te houden. We zijn er niet om mensen te schofferen."

Hoe het ooit allemaal begon:

Ook in de Carlo & Irene show werd veel gepersifleerd:

De persiflage waar heel Nederland het over had: De wereld slaat door:

Extra: Foto Gallery.

- Klik op een van de foto's hieronder om de foto galerij te openen.
- De TV Kantine is vanaf vrijdag 20 maart om 22.00 uur te zien op RTL 4.
- Wordt De TV Kantine beter dan Koefnoen of Kopspijkers? Reageer!

Meer over