Carlo en Irene over hun TV Kantine

19 Maart 2009 16:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Carlo Boszhard en Irene Moors geven zich voor de volle honderd procent en vinden het fantastisch om te doen, maar een gemiddelde opnamedag voor De TV Kantine vreet energie. Irene: "Soms kan ik 's avonds thuis niet meer heel leuk Irene zijn. Dat moet ik dan even naast me neerleggen."

Niet dat je het RTL-presentatieduo daarover ooit echt zult horen klagen. "Ik kan ontzettend trots zijn als ik het resultaat zie", vertelt Carlo. "Al denk ik dat het straks voor Carlo en Irene ook leuk is om weer gewoon Carlo en Irene te zijn."

Hoeveel typetjes doen jullie zoal op een dag?

Irene: "Het ligt eraan wat er op een dag moet gebeuren. Het maximale voor Carlo is toch wel vier typetjes. Hij heeft er een keertje vijf moeten doen, maar dat was echt teveel."

Carlo: "In een scène met Albert Verlinde zit bijvoorbeeld ook een klein stukje Jos Brink. Omdat hij een vrij hoge stem heeft, kwam ik toen bij Maarten van Rossum uit."

Irene: "Ik speel soms drie typetjes, maar eigenlijk vind ik het fijner om er twee te doen. Het creëren van een typetje duurt qua schminken en gedoe met pruiken sowieso een uur. Mocht daar nou ook een neus of oren bijkomen, dan breng je eigenlijk meer tijd in de make up door dan op de set. Daarom kun je er maar een beperkt aantal per dag doen."

Hoe bereiden jullie je voor?

Irene: "Omdat we lang in de make up zitten, bekijken we mensen die we gaan imiteren nog even op dvd. Luisteren naar stemmen, het bestuderen van bewegingen; en dat overnemen. Dat helpt. Het is dus zeker geen weggegooide tijd."

Op wel typetje ben je het meest trots?

Carlo: "Ik ben best tevreden met Jeroen Pauw, omdat ik aanvankelijk niet had gedacht dat die zou lukken. En Erwin van Lambaart, dat is zo'n leuk karakter."

Irene: "Voor mij is dat Patricia Paay, vooral ook door het uiterlijk dat erbij hoort. Maar ook Mary Borsato en Kim Holland. Dat zijn een paar 'over the top' dames die ver van mij afstaan. Dat is erg leuk om te doen."

Hoe gaan jullie straks met gekwetste ego's van de BN'ers om?

Irene: "Wij hopen natuurlijk dat mensen een beetje gevoel voor humor hebben, dat ze zien dat bepaalde karaktertrekken zijn uitvergroot. We willen in ieder geval niemand kwetsen. De TV Kantine is gewoon lekker overdreven en met een dikke knipoog. Joop van Tellingen was bijvoorbeeld erg enthousiast."

Carlo: "Die heeft er echt hysterisch om gelachen. Hij vindt het fantastisch dat we dit doen."

De TV Kantine wordt soms vergeleken met Koefnoen en Kopspijkers.

Carlo: "Is dat terecht, wat denk jij? Nee toch?"

Nou, in alledrie de programma's werden of worden BN'ers gepersifleerd...

Irene: "Volgens mij liggen Koefnoen en Kopspijkers dichter bij elkaar; die programma's persifleren mensen op een andere manier. Daar gaan ze veel dieper in op politieke onderwerpen en de actualiteit. De TV Kantine is echt comedy: een grappig verhaaltje dat wordt uitgevoerd door bekende Nederlanders. Daar zit geen collectieve boodschap achter, het is gewoon amusement!"

Extra
- Lees alles over dit programma op de speciale De TV Kantine-pagina
- Praat ook mee op het TV Kantine-forum

Meer over