Carlos Lens over Move that body

Elke werkdag zetten duizenden mannen en vrouwen 's ochtends vroeg de tv aan voor Move that body, in de hoop toch nog strak het strand op te kunnen. Of dat nog zin heeft? We vroegen het instructeur en personal trainer van de sterren, Carlos Lens.

Carlos: "Het kan wel, maar het ligt er echt aan hoe ver heen je bent. Als je twee of drie kilo wilt afvallen, lukt het je wel om in drie weken tijd strak te zijn. Maar over het algemeen geloof ik er niet in, dan had je acht weken geleden moeten beginnen."

"Daarom zeg ik ook altijd: probeer het hele jaar door binnen een bepaalde zone te blijven, zodat je die extra drie kilo er makkelijk kunt aftrainen. Maar het is natuurlijk nooit te laat om te beginnen met bewegen en gezonder te leven."

Duidelijk. Maar als we de hoop nog niet verloren hebben, heeft Carlos dan nog tips?

"Begin eens met drie keer in de week een uur te trainen. Als je wilt afvallen, is cardio goed. Maar fitness is beter als je strakker wilt worden. Als je bijvoorbeeld strakkere bovenarmen wilt hebben in plaats van die kipfilets, kies dan voor krachttraining."

Kunnen we jou zelf ook inhuren als personal coach, net als Linda de Mol en Bridget Maasland?

"Die vraag krijg ik veel. Daarom heb ik nu de Ultimate Carlos Work-out bedacht. Dat is een soort sterrenschema, met trainingen en adviezen over eten, waarin ik al mijn geheimen prijsgeef. Hiermee leer ik de mensen hoe ze hun eigen, op maat gesneden schema zelf kunnen uitvoeren en daarin ook nog kunnen variëren."

Op www.movethatbody.nl staan alle afleveringen.

Reageren