Carte blanche voor Javier

De laatste jaren was Javier Guzman (31) hoogstens een keer per jaar op televisie te zien met een show, maar sinds hij eind vorig jaar als nieuwe ster binnen werd gehaald in de Veronica-stal, fungeert de cabaretier als een volwaardige presentator.

Hij heeft carte blanche gekregen voor een geheel nieuw programma voor later dit jaar. "Ik heb nog geen idee wat dat gaat worden", bekent hij.

Comedy explosion
Sinds eervorige week presenteert hij Comedy Explosion. Daarin kondigt Javier wekelijks een viertal gerenommeerde en minder gerenommeerde stand-up comedians aan die hij grotendeels zelf uitkiest.

Theater en televisie
Na jarenlang in het theater te hebben gespeeld is tv even wennen. "In m'n hoofd maak ik nog steeds de fout dat ik denk dat ik theater maak. Maar bij tv kun je gewoon stoppen als het misgaat. Al is het dan wel moeilijk om in je ritme te blijven."

Media interesse
Betekent deze stap dat hij niet genoeg had aan een carrière als bewierookt cabaretier? "Het theater zal altijd mijn grote liefde blijven, maar ik zoek ook andere media om iets leuks te doen. Dat kan van alles zijn: schrijven, radio, film; ik vind alles interessant."

Drukke agenda
Na die woorden zou je haast denken dat Javier niet zo gek veel te doen heeft op het moment, maar een blik op de speellijst van zijn nieuwe programma Por Dios leert dat de Amsterdammer bijna elke avond onder de pannen is in een uitverkocht theater ergens in het land. De verklaring voor die werklust is simpel: "Ik doe zoveel, omdat ik me anders heel snel verveel."

Reageren