Cas Jansen geneert zich voor zijn acteerprestaties

13 mei 2013 10:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ondanks zijn vele acteerwerk is Cas Jansen nog steeds nerveus omtrent zijn acteerprestaties. Vooral de reactie van de kijker doet hem veel. “Doodsbang ben ik daarvoor”, aldus de acteur.

“Mijn grootste angst? Dat het publiek niet meegaat in mijn personage. Doodsbang ben ik daarvoor. Vijf minuten voor een première vraag ik mij altijd af: waarom doe ik dit, waarom wil ik dit! Die twijfel zal altijd blijven”, liet de acteur openhartig weten in de Metro van maandag. “Ik voel een rem”, zegt hij serieus. “Een bepaalde gêne doet mij blozen. Zeker met toneel. Acteren is gewoon gênant, maar ik moet het doen. Ieder jaar dwing ik mijzelf om op tournee te gaan. Ik leer er zoveel van.”

Romantische komedie Boerenliefde

Cas Jansen speelt in de romantische komedie Boerenliefde boer Jelte, wiens vrouw overleden is. Samen met zijn 2 kinderen probeert hij er het beste van te maken tot hij verliefd wordt op een bekende presentatrice. “Ik zie deze film als een overwinning. Eindelijk heb ik een romantische komedie op mijn naam staan. Wat ik wilde, was een helder en ontroerend personage neerzetten. Volgens mij wel gelukt.”

Cas Jansen de romanticus

Ook blijkt Jansen zelf een redelijke romanticus te zijn. “Mijn meest romantische moment was tijdens de eerste zoen met mijn vrouw. Ze had de hik, terwijl ik al een paar uur tegen die zoen zat aan te ‘hikken’. En wat werkt nu beter tegen de hik dan iemand laten schrikken? Dus ik zoende haar gewoon op de mond. De hik was weg en de zoen was gezet”, zegt hij met een grote grimas.

 

Meer over