Casey Novak krijgt haar congé

Spoiler alert! In deze seizoensfinale van Law & order: SVU verlaten twee belangrijke personages de serie: rechercheur Chester Lake (Adam Beach) en - nog erger - assistent openbaar aanklager (ADA) Casey Novak (Diane Neal).

Lake blijkt al tien jaar lang de moordenaar van een klein meisje uit Philadelphia te onderzoeken, maar heeft dit nooit aan zijn collega's bij SVU verteld. Hij heeft zich dusdanig in de nesten gewerkt, dat hij zélf verdachte wordt van moord. Casey Novak bemoeit zich met de zaak, maar bijt zich er zo in vast, dat ze daarbij een kapitale fout maakt.

Diane Neal
Nog geen maand voordat deze seizoensfinale in Amerika te zien was (ruim een jaar geleden) werd bekend dat de 33-jarige Diane Neal niet zou terugkeren in de serie. De officiële lezing was dat Diane na vijf jaar wel eens wat anders wilde doen, maar dat lijkt nogal onwaarschijnlijk.

Geruchten
De actrice had het erg naar haar zin bij SVU en heeft nog nooit aangegeven dat ze haar rol zat was. De geruchten gingen al snel dat Diane, wier contract vorig jaar afliep, is ontslagen. "Geruchten houd je niet tegen", zegt de actrice in haar enige reactie.

Langst volgehouden
"En geheel onverwachts kwam het ook niet. Je moet maar zo denken: van alle ADA's in de Law & orderseries heb ik het het langst volgehouden. Ieder jaar dacht ik dan ook: 'Zou dit het seizoen zijn waarna ik moet vertrekken?'"

Regelmatig vernieuwing
"Dick Wolf (de bedenker en producer van Law & order, red.) staat erom bekend dat hij zijn cast regelmatig vernieuwt. En de waarheid is dat ik nu eenmaal uitkijk naar de toekomst."

Ontslag
In feite geeft Diane toe dat ze niet vrijwillig is opgestapt. Binnen de SVU-crew wordt beweerd dat het voormalige model is ontslagen omdat ze te dik zou zijn geworden. Enige maanden voordat ze daadwerkelijk 'haar congé' had gekregen, was Diane al gewaarschuwd.

Ze gaf toe dat ze wat was aangekomen, omdat ze medicijnen had gebruikt tegen een ontsteking. Helaas waren die 'overtollige' pondjes er niet op tijd af. Diane praat hier verder niet over.

Twitter
Toch is ze verder vrij loslippig. Op haar site www.dianeneal.com blogt ze vrij veel (en weten we nu dat ze nog zonder werk zit) en op twitter kun je haar dagelijkse beslommeringen (huishoudelijk werk) lezen.

Eén gerucht circuleert veel: Diane zou weer terugkomen in SVU, omdat haar opvolgster niet in de smaak viel.

Reageren