Catherine Keyl ontslagen

Terwijl de Haagse politiek flink onderhandelt over nieuwe bezuinigingen, vallen in Hilversum de klappen van de eerste ronde. Het laatste nieuws: Catherine Keyl is ontslagen. 

Het gaat nu ineens snel. Vrijdag is al de laatste aflevering van de slecht bekeken talkshow 5op2. In RTL Boulevard van dinsdagavond legt Catherine Keyl het gevoel als volgt uit: "Je slikt een keer, je neemt een slok en dan denk je shit. Alsof ik een klap tegen m'n kop kreeg."

200 Miljoen
De Publieke Omroep moet van Den Haag maar liefst 200 miljoen bezuinigen in de eerste ronde. Dat kost nu al 5op2 de kop, daarnaast is een aantal digitale themazenders ook de nek omgedraaid. De verwachting is dat er nog zeker 620 mensen in Hilversum ontslagen zullen worden. Naast Catherine Keyl krijgen per direct ook de vier andere presentatoren van de talkshow 5op2 het een rustiger: Jörgen Raymann, Sipke Jan Bousema, Dieuwertje Blok en Lucille Werner. Sommigen hebben nu nog andere programma's, maar niemand weet waar de bezuinigingen ophouden. De Haagse politiek onderhandelt op dit moment over een nieuwe bezuinigingsronde.

Herhalingen
Een deel van de nodige bezuinigingen zal gehaald worden door nog meer, dan nu al het geval is, programma's te gaan herhalen. Daarnaast zullen ook meer buitenlandse series aangekocht worden, omdat die een stuk goedkoper zijn dan eigen producties.

Reageren