Catherine Keyl strijdt tegen kanker in talkshow op RTL 4

25 Maart 2014 09:41 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Catherine Keyl komt voor één keer terug bij RTL 4 met een talkshow. Catherine in actie tegen kanker, heet de show die Keyl zal gaan presenteren.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

De uitzending staat helemaal in het teken van KWF Kankerbestrijding. Het is de bedoeling dat er meer geld komt voor onderzoek naar kanker, vooral bij 65 plussers en Catherine hoopt dat geld met deze show binnen te halen. Zo’n 60% van de kankerpatiënten is ouder dan 65 jaar!

Catherine en haar show

Catherine is blij dat ze iets kan betekenen, meldt RTL: “Ongelooflijk bijzonder dat ik mag terugkomen met een talkshow met zo’n belangrijk onderwerp, dankzij RTL en KWF. Kanker is met name een ouderdomsziekte. Als je dan ook nagaat dat de generatie die nu wordt geboren makkelijk 100 wordt, krijgen we in de toekomst steeds meer kankerpatiënten.”

We weten te weinig

Volgens de presentatrice is meer kennis over dit onderwerp echt wel nodig: “We weten veel te weinig van kanker bij patiënten ouder dan 65 jaar. Het is fantastisch dat KWF met de opbrengst van deze uitzending toekomstig onderzoek kan financieren dat ten goede komt aan deze belangrijke doelgroep.”

Jaren 90

In de jaren 90 had Catherine een middagshow bij RTL waarin ze met ‘gewone mensen’ sprak over persoonlijke en emotionele onderwerpen. Net als in ‘the old days’, zal Catherine de show over kanker nu aan elkaar praten en onder andere patiënten, bekende Nederlanders en familie van mensen met kanker aan het woord laten.

KWF

Directeur van het KWF, Michel Rudolphie, is enthousiast over de uitzending: “Het is nu de hoogste tijd om te kijken naar de specifieke behandeling van de oudere doelgroep. Wij zijn zeer vereerd dat Catherine Keyl dit zo belangrijke thema onder de aandacht wil brengen.”

De eenmalige uitzending van de talkshow Catherine in actie tegen kanker is te zien op maandag 28 april om 15:20 uur bij RTL 4.

Meer over