Catherine Keyl uitgeschakeld in Maestro

23 november 2012 11:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Talkshowdiva Catherine Keyl bleek in de derde ronde van het Avro-programma Maestro niet opgewassen tegen de andere kandidaten.

Gisteren stond de uitzending volledig in het teken van beroemde filmmuziek. Zo klonken o-zo-bekende noten van muziek uit The Godfather, Schindler's List en Star Wars.

2001: A Space Odessy 

Catherine Keyl waagde zich aan de ‘Also sprach Zarathustra’ van Johan Strauss uit de film 2001: A Space Odessy. Vol goede moed begon ze aan het moeilijke stuk. Maar haar inzet mocht niet baten, want de jury gaf haar een schamele 12 punten. Chef-dirigent Otto Kraus complimenteerde Keyl haar nog voor haar goede concentratie, maar dat was dan ook het enige. Het probleem was volgens jurylid Dominic Seldis duidelijk: “zodra het dirigeren moeilijk werd, hield je er mee op.” De uitvoering bracht hem dan ook niet in hogere sferen.

Nek-aan-nek 

Volkszanger Wolter Kroes scoorde gisteren nog minder punten (11), maar in Maestro draait het niet alleen om de jury en kandidaten: ook het orkest beslist mee in wie er door gaat naar de volgende ronde. In een spannende nek-aan-nek race wist Wolter meer stemmen te winnen en dus was het exit voor Catherine.

Maestro 

Nu zijn er nog vijf kandidaten over: Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Michiel Romeyn, Tanja Jess en Lenette van Dongen. Zij strijden volgende week verder om de titel ‘maestro van het Holland Symfonia orkest’.

Meer over