CBS koopt reportages Peter R.

Het programma The Insider van Amerikaanse zender CBS heeft deze week twee reportages aangekocht die Peter R. de Vries een aantal weken geleden in de Verenigde Staten en Peru maakte met Beth Holloway, de moeder van de verdwenen Natalee Holloway.

SBS 6 zendt het eerste deel van deze reportage aanstaande zondag uit. Het programma ‘The Insider’ van CBS Television Distribution zendt de aflevering vrijwel gelijktijdig uit.

Afpersing
In de eerste aflevering van dit tweeluik vertelt Beth Holloway voor het eerst hoe de afpersing in zijn werk is gegaan, waarmee Joran van der Sloot haar 250.000 dollar afhandig wilde maken. Voor dat geld beloofde hij de plek aan te wijzen waar hij het stoffelijk overschot van Natalee had begraven.

Beth Holloway verstrekte Peter alle emails die Joran aan haar schreef. Deze geven een schokkend beeld van de nietsontziende, berekenende wijze waarop hij met de gevoelens van Natalee’s moeder speelde. MoederHolloway betaalde uiteindelijk 25.000 dollar voorschot aan Joran.

Op dat moment was ook de FBI ingeschakeld, die alles vastlegde. Peter kreeg ook inzage in de FBI-rapporten.

Confrontatie in Castro Castro gevangenis
In de tweede aflevering, die op 7 november wordt uitgezonden, is te zien hoe Beth Holloway samen met Peter de Castro Castro gevangenis in Lima binnen gaat, waar Beth onder het oog van de camera een confrontatie heeft met Joran van der Sloot.

In de Amerikaanse pers heeft dit bezoek al de headlines van het nieuws gehaald, maar beelden zijn er nog niet van uit gezonden. In Peru hadden Beth en Peter bovendien een emotionele ontmoeting met de broer van de vermoorde Stephany Flores.

Internationaal
Het is de tweede keer dat een reportage van Peter R. de Vries in de Verenigde Staten door een groot network wordt aangekocht en uitgezonden. Eerder deed ABC dat met de geruchtmakende verborgen camera-actie met Patrick van der Eem, waarmee Peter een International Emmy-award won.

Vertrouwensrelatie
Peter R. heeft hoge verwachtingen van de repo: “Het is een ongelofelijk bijzondere reis met Beth geweest en dat heeft uniek, aangrijpend materiaal opgeleverd."

Dat heeft hij mede te danken aan moeder Holloway zelf: "Beth Holloway heeft het afgelopen half jaar helemaal niets in de pers gedaan, is nergens verschenen en heeft nergens op gereageerd. Dat ze vervolgens in mijn programma alles uit de doeken doet, terwijl de Amerikaanse zenders constant bij haar op de stoep lagen, is iets waar ik trots op ben."

Reageren