Champions League Arsenal - Bayern München

In de 8ste ­finales van de Champions League speelt Arsenal thuis ­tegen Bayern München. De Duitsers willen wel weer een prijs winnen, want vorig seizoen glipten drie bokalen door hun vingers.

De landstitel en de beker werden opgeëist door Borussia Dortmund en de finale van de Champions League ging na strafschoppen verloren tegen Chelsea. In de verlenging miste Arjen Robben toen een cruciale penalty; de linkerspits kreeg de hoon van heel München over zich heen.

Kraker van de avond

Nu ontmoet Bayern in de achtste ­finales Arsenal. De Gunners kunnen de laatste jaren niet meer op ­tegen het financiële (en daardoor ook voetballende) geweld van ­Chelsea, ­Manchester City en Manchester United. Kan het team van coach Arsène Wenger toch de kwartfinales halen ten koste van ­Bayern München? Een doelpunt tegen kan al funest zijn, de opdracht aan Arsenal is een ‘clean sheet’ te houden.

De vermoedelijke opstellingen voor vanavond:

Arsenal, dat voor de 25e keer in Europees verband in actie komt tegen een Duitse tegenstander start met: Szczesny, Sagna, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, Arteta, Ramsey, Wilshere, Walcott, Podolski en Cazorla.

Bayern München start met: Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Martinez, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribéry, Mandzukic

Reageren