Chantal Janzen aan de slag met ‘Everybody Dance Now’

De musicalster heeft een nieuwe klus bij RTL 4 en ze staat er dit keer helemaal alleen voor.

Chantal Janzen presenteert de achtdelige talentenjacht Everybody Dance Now, dat meldt het AD. In de dansshow is iedereen welkom, van solisten tot complete groepen. Verder is de competitie een stuk toegankelijker dan andere talentenjachten, legt de presentatrice uit: “Dit is geen So You Think You Can Dance met een onder- en bovengrens qua deelnemersleeftijd. Al zijn ze er zeker van dat niveau!"

Zenuwachtig 

De presentatie doet Chantal Janzen in haar eentje, zonder haar Beat the Best-collega Gordon. En dat is best spannend, vindt ze. “Nu moet ik mezelf maar voor de spiegel toejuichen. RTL wilde dat ik deze show alleen ging doen. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar dat vertrouwen is natuurlijk fantastisch.“

Druk schema

Met het nieuwe programma is het wel even passen en meten in de drukke agenda van de actrice. Naast de dramaserie Divorce, staat Chantal Janzen ook nog in het theater met de André Hazes-musical Zij Geloof In Mij. Hoewel ze voor die laatste de boel een beetje moest omgooien: “Omdat we vier liveshows maken, moest Joop van den Ende wel gratie geven voor de vier vrijdagavonden dat ik niet Rachel Hazes ben. Hij vond dat ik er zeker voor moest gaan.”

Stemmen maar

Over de kandidaten kan Janzen alvast een tipje van de sluier oplichten. “Er komt een schattig meisje van vijf in een tutu voorbij. En natuurlijk kandidaten bij wie je denkt: waarom schrijf je je in ‘s hemelsnaam in? Er valt genoeg te lachen.” Wat rest is de vraag wie plaatsneemt in de jury, maar daarover staat nog niets zwart op wit. Dansexpert Jan Kooijman zou bij het programma betrokken zijn, hoewel zijn rol nog niet is bevestigd. Wel is zeker dat het publiek een actieve rol krijgt en met stemkastjes mag meebeslissen over de kandidaten.

Reageren