Chantal Janzen en Tijl Beckand over De Jongens Tegen de Meisjes

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. In het nieuwe RTL 4-programma De Jongens Tegen de Meisjes proberen Tijl Beckand en Chantal Janzen zich samen met hun teams in te leven in de belevingswereld van het andere geslacht.

Vrouwen zijn niet grappig.
Chantal: "Dat is niet waar. Ik vind Martine Bijl en Brigitte Kaandorp heel grappig. Niet altijd natuurlijk, maar dat is Hans Teeuwen ook niet. Het zou wel kunnen dat er méér grappige mannen zijn dan grappige vrouwen."
Tijl: "Als je vrouwen vraagt wat ze het belangrijkste vinden in een man, dan staat humor op 1. Mannen proberen dus grappig te zijn. Wij vinden het niet belangrijk dat een vrouw grappig is en willen gewoon dat ze een rokje draagt. Daarom dragen vrouwen rokjes. Wij mannen zijn dus grappig, omdat we geen keus hebben."

Mannen denken maar aan één ding.
Tijl: "Nou, we denken ook wel eens aan seks hoor, niet alleen maar aan de economie. Ja, we denken veel aan seks, maar niet alleen. Hoe hebben we anders de Mona Lisa geschilderd en de Eiffeltoren gebouwd? Praten over seks doe ik trouwens niet. Dat neemt iets van de intimiteit weg. Het verschilt natuurlijk, maar ik denk dat mannen die per se over hun veroveringen moeten praten, er niet genoeg uit gehaald hebben. Ik vind het ook respectloos om te praten over wat je allemaal met een vrouw hebt gedaan."
Chantal: "Volgens mij denken mannen wel vaak aan seks. Vaker dan vrouwen."

Vrouwen kunnen niet inparkeren.
Tijl: "Dat is zo, maar dat is helemaal niet erg. Als ze maar een rokje dragen."
Chantal: "Ik kan inderdaad niet inparkeren, want ik heb geen rijbewijs. Ik hoor mannen wel praten over rare manoeuvres die ze op de weg tegenkomen. 'Natuurlijk zat er een vrouw achter het stuur', zeggen ze dan."

Mannen kunnen niet luisteren.
Tijl: "Wat zeg je? Nee, ik ben best een goede luisteraar, als het mij uitkomt. Maar soms zijn dingen wat ons betreft uitgediept en dan moeten vrouwen het wéér oprakelen. Als je dán niet luistert, wordt dat geïnterpreteerd als helemaal niet luisteren."
Chantal: "Mijn man kan heel goed luisteren, maar ik weet niet of hij een uitzondering is. Misschien zijn mannen eerder Oost-Indisch doof dan vrouwen en ligt het er meer aan wie er tegen ze praat."

Blondjes zijn dom.
Chantal: "Natuurlijk niet. Dat is een domme uitspraak van mannen. Het zou ze wel goed uitkomen: een blonde stoot die ze binnen vijf seconden het bed in krijgen."
Tijl: "Blonde vrouwen hebben meer oestrogeen; daardoor is hun haar blond."

Mannen gaan altijd vreemd als het ze makkelijk wordt gemaakt.
Chantal: "Ik hoop het toch niet."
Tijl: "Niet álle mannen, maar wel veel. Het vlees is zwak. Als ze een vrouw kunnen krijgen die te knap voor ze is, dan zijn mannen geneigd om ervoor te gaan. Gewoon omdat het misschien nooit meer voorkomt."

Vrouwen kunnen niet klussen.
Chantal: "Niet echt, nee. Ik kan een schilderij ophangen en een boormachine hanteren lukt ook nog wel. Maar ik zal geen tafel in elkaar zetten. Een Ikea-bed is ook niet aan mij besteed."
Tijl: "Vrouwen kunnen absoluut niet klussen. Waarom zouden ze ook? Het zit niet in een vrouw om een plank op te hangen of een deurbel te repareren. Ik vind het geen schande. Zelf kan ik toevallig ook niet klussen."

Als een man in een grote auto rijdt, is dat om iets te compenseren.
Chantal: "Mijn man rijdt in een dure auto en ik heb niets te klagen. Hij wil wel om de twee jaar een nieuwe. Gelukkig wisselt hij zijn vrouwen niet zo snel in."
Tijl: "Ik heb nooit de proef op de som genomen. Zelfs al zie je iemand aan komen rijden in een grote bak en sta je vervolgens met hem onder de douche, dan weet je nog niet of hij nou groot of klein is. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dus het blijft een mysterie. Wat ik rijd? Een Lexus. Hoezo?"

Reageren