Chantal Janzen weigerde Divorce

1 februari 2013 14:44 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In eerste instantie had Chantal Janzen helemaal geen trek in de successerie Divorce. Het was RTL 4-baas Erland Galjaard die haar overhaalde. 

In eerste instantie werd Chantal gevraagd door Divorce-bedenkster Linda de Mol. „Gevraagd worden voor een rol is best bijzonder in deze crisistijd. Dat was al fantastisch. Maar ik speelde in de musical Wicked en ik had helemaal geen tijd. Toen belde Erland mij en hij zei dat ik het moest doen omdat het een goede serie zou worden en ze mij heel graag wilden. Door hem ben ik er ingestapt.”

Naturel

En nu is de serie over drie mannen met een relatiecrisis ook nog eens een heel groot succes. Met als groot voordeel dat mensen die nooit naar het theater gaan nu ook zien dat Chantal een heel verdienstelijk actrice is. „Dat is waar. En ik mocht gelukkig naturel spelen. In Wicked had ik een hele hysterische rol en dan is het een verademing om een normaal iemand te kunnen spelen. Iemand die dichter bij mezelf staat. Al vind ik Sophie iets te hard, ze is heel erg operatief in haar doen en laten en sluit zich af voor haar gevoel, Als ik mijn man zou betrappen op vreemdgaan had ik op de grond liggen gillen. Ik zou zo verdrietig zijn.”

2de seizoen Divorce

Er wordt al een tijdje gespeculeerd op een tweede seizoen van Divorce. Gaat dat er komen? „Er is nog geen klap op gegeven, maar we hebben binnenkort een brainstormsessie met Linda en alle hoofdrolspelers waarin we samen verzinnen hoe het verder gaat met de personages. Dat is zo leuk. Of Sophie en Boudwijn (Jeroen Spitzenberger) weer bij elkaar komen bijvoorbeeld. Of wordt Boudewijn homo? Alles kan. Alleen al samen te zitten is leuk, het smaakt in ieder geval naar meer."

Meer over