Charles Durning (89) overleden

Meer slecht nieuws op Eerste Kerstdag. Acteur Charles Durning overleed maandag in New York. Hij speelde in meer dan 100 films en tv-series.

Dat melden de Amerikaanse media dinsdag. Durning speelde in ontzettend veel films en is in de Verenigde Staten zelfs uitgeroepen tot ‘koning van de karakters' vanwege de diversheid aan typetjes die hij kon spelen. Zo speelde hij een nazi-officier in de komische film To Be Or Not To Be en was hij een corrupte gouverneur in The Best Little Whorehouse in Texas. Verder had hij veel gastrollen in televisieseries, waaronder Everybody Loves Raymond, Hawaii Five-O en Family Guy. In zijn lange carrière won Durning twee Oscars, een Golden Globe en vele andere prijzen.

Gevochten in WOII

Het had niet veel gescheeld of het acteursbestaan van Charles Durning was nooit van de grond gekomen. Hij stond in de Tweede Wereldoorlog in de voorste linie bij de landing in Normandië, waar hij ernstig gewond raakte. Ondanks zijn militaire onderscheidingen zwoor hij het leger af en schreef hij zich in bij een toneelschool. Charles Durning stierf aan een nog onbekende oorzaak. Hij werd 89 jaar.

Reageren