Charlie Sheen begrijpt ontslag bij Two and a half men

16 September 2011 16:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Charlie Sheen heeft geen idee waar het allemaal misging het afgelopen jaar. Dat verklaarde hij tijdens een interview met Jay Leno in zijn Tonight show. 

Het bezoek aan Jay Leno is Charlies eerste grote talkshow optreden sinds zijn 'meltdown' eerder dit jaar. De acteur lijkt zijn gevoel voor zelfspot nog niet verloren te hebben, zo blijkt in een promotiefilmpje voor de Tonight show.

Jay loopt de kleedkamer van Charlie in en treft de acteur aan met een neus vol wit poeder. "Het is maar poedersuiker, Jay!" grapt Sheen terwijl hij in een witte, besuikerde donut hapt.

Op hol geslagen
Tijdens het interview vertelde een opmerkelijk rustige Charlie dat hij zich door alle hysterie de laatste maanden voelde als de onwillige conducteur van een op hol geslagen trein en dat hij 't allemaal niet zo extreem bedoelde.

"Ik sloeg op dat moment gewoon door. Ik weet heus wel dat ik geen tovenaar ben, tijgerbloed heb of adonis DNA bezit," verklaarde hij met een lach. "Ik bedoelde het  puur metaforisch, maar die uitspraken gingen een eigen leven leiden... Maar geef toe, 'WINNING!' roepen geeft toch ook een prettig gevoel?"

Ontslag
Charlie trok tijdens het interview openlijk het boetekleed aan over zijn wangedrag en ontslag bij de comedyserie Two and a half men. "Ik heb mezelf een tijdlang laten gaan en niet het best mogelijke werk afgeleverd. Ik dacht er mee weg te kunnen komen en dat ze me niet zouden ontslaan. Maar eerlijk gezegd zou ik in hun positie mezelf ook ontslagen hebben. Het is nu eenmaal gebeurd, ik heb er van geleerd en ik ga door met mijn leven."

Advies voor zijn opvolger Ashton Kutcher heeft hij dan ook niet echt. "Hij is een getalenteerd acteur, daar zit ik niet over in. Ik zou hem alleen maar willen omhelzen en succes wensen."

Aan de slag
Ondanks zijn ontslag bij de hitserie, heeft Charlie het de komende tijd druk genoeg. Volgende week wordt zijn Comedy Central Roast uitgezonden. Daarnaast heeft hij een hoofdrol in de nieuwe comedyserie Anger management te pakken. Hierin speelt hij een therapeut die agressieve mensen helpt hun emoties onder controle te houden. Als reactie op dit nieuwtje grapte Jay Leno: "Wow, dat betekent dat je flink moet gaan acteren dus!" 

Meer over