Charlie Sheen krijgt 2 miljoen?

Eindelijk is er duidelijkheid: na talloze onderhandelingen (en een eis van Charlie van een salaris van 2 miljoen dollar per aflevering!) krijgt Two And A Half Men een nieuw seizoen.

De laatste maanden was steeds onduidelijk of de populaire sitcom wel of niet een nieuw seizoen zou krijgen. Het grootste struikelblok hierbij was Charlie Sheens uit de hand gelopen privéleven.

Het laatste seizoen van Two And A Half Men was uiteindelijk ook korter dan gepland, omdat de ster van de serie de productie vertraagde door zijn bezoeken aan ontwenningsklinieken. En door alle stress, kreeg hij ook steeds minder zin in zijn werk.

Onzekerheid
Sheen zou bijvoorbeeld hebben geroepen dat hij geen behoefte had aan een nieuw seizoen van de sitcom. En dat frustreerde CBS, de zender die de serie in de Verenigde Staten uitzendt.

De zender wilde dan ook snel duidelijkheid, en dreigde anders om Two And A Half Men te stoppen. Toen dat bekend werd, bleek Sheen toch interesse te hebben en zette alles op alles om alsnog met de serie door te kunnen gaan.

2 miljoen per aflevering
De website TMZ maakte nu bekend dat de acteur maandag in onderhandeling is getreden met Warner Bros, de productiemaatschappij achter de serie. Hij doet dat niet voor niks: Sheen zou voor de komende twee jaar 2 miljoen dollar per aflevering hebben geëist.

De onderhandelingen waren hard: de acteur heeft zeven aanbiedingen van Warner Bros geweigerd. De productiemaatschappij zou in de beginfase van de onderhandelingen minder dan de helft van dat bedrag hebben geboden. Maar iInmiddels zijn beide partijen eruit. Two And A Half Men zal het komende jaar weer door CBS worden uitgezonden.

Het is niet duidelijk hoeveel Sheen precies per aflevering zal vangen, wel maken bronnen rond de onderhandelingen bekend dat Warner Bros aanzienlijk hoger heeft moeten bieden voordat de acteur overstag ging.

Einde aan speculaties
Nu er weer duidelijkheid is over het lot van de serie, heeft Sheen een verklaring uitgebracht "om een einde aan twee-en-een-halve maand van speculaties te brengen. Ik kijk ernaar uit om bij mijn CBS-thuis terug te keren op de maandagavonden", aldus Charlie.

Woensdag maakt CBS in de zogenoemde 'upfronts', de seizoenspresentaties, bekend welke series in het nieuwe jaar terug zullen keren, en welke nieuwe series zullen worden gelanceerd. Er kan eindelijk met zekerheid worden gezegd dat Two And A Half Men daar ook bij zal horen.

Reageren