Charlie Sheen wil 'theaterstraf'

Acteur Charlie Sheen hoeft waarschijnlijk helemaal niet echt de cel in. Het advocatenteam van de acteur heeft bedacht dat Sheens celstraf omgezet kan worden in een taakstraf, zodat de acteur de gemeenschap kan dienen door acteerlessen te geven in een gerenommeerde theaterschool in de luxe skiplaats Aspen.

Vorige week werd al bekend dat Sheen zijn straf mocht uitzitten in een luxe rehabilitatiecentrum in Aspen.

Lesgeven
Sheen zal formeel nog steeds gevangen zitten in de luxe Pitkin County Jail, maar mag elke ochtend rond acht uur het pand verlaten om les te geven aan acteurs. Ook moet de Two And A Half Man-acteur fondsen werven en andere dagelijkse bezigheden verrichten.

Hij wil hiervoor niet worden betaald, maar gezien de miljoen dollar (in de toekomst mogelijk twee miljoen dollar) die hij per aflevering van zijn hitserie Two And A Half Men ontvangt, zal dat niet zo'n probleem zijn.

Goedkeuring
De leiding van de gevangenis waarin Sheen zit, heeft de aanvraag al goedgekeurd. Vanmiddag buigt de rechter zich over de aanvraag. Als het voorstel wordt aangenomen, vertrekt hij dezelfde dag nog naar Aspen.

Sheen zit in de gevangenis vanwege het herhaaldelijk mishandelen van zijn vrouw. Het eerste incident dat naar buiten kwam, vond in 2009 plaats in Aspen. Vandaar dat Sheen daar wordt berecht.

Reageren