Charlie Sheen wint riante rechtszaak

Charlie Sheen mag dan werkeloos zijn, voorlopig hoeft hij zich geen zorgen te maken over geld. De rechter bepaalde dat de voormalige Two and a half men ster recht heeft op een slordige 100 miljoen dollar.

Toen Charlie eind mei werd ontslagen bij comedyserie Two and a half men wegens onhandelbaar gedrag, klaagde hij zowel Chuck Lorre, de bedenker van de serie, als productiemaatschappij Warner aan. 

Na zijn ontslag werd Two and a half men halverwege het seizoen stopgezet. Sheen eiste dat hij betaald werd voor de toegezegde, maar nooit geproduceerde afleveringen. De rechter stelde Charlie in het gelijk en droeg Warner op de acteur binnen veertien dagen zo'n 25 miljoen dollar uit te keren. Sheen kreeg voor zijn bijdrage aan Two and a half men 2 miljoen per aflevering. 

Lange termijn
Naast dit alles eiste Charlie in zijn rechtszaak een deel van de gemiste inkomsten uit eventuele herhalingen en dvd-releases van de serie. Ook in deze kwestie gaf de rechtbank hem gelijk en oordeelde dat Sheen de komende jaren tot maar liefst 100 miljoen mag verwachten. 

Reageren