Cherso-sterren onderbetaald

4 mei 2011 10:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ze geven zichzelf wekelijks letterlijk en figuurlijk bloot op tv, maar Barbie, Jokertje, Sterretje en hun medevakantiegangers krijgen slechts 500 euro de man per aflevering voor Oh Oh Tirol. Voor Oh Oh Cherso ontvingen ze zelfs geen cent.

Nieuwe Revu wist de hand te leggen op een contract van een van de deelnemers en ontdekte dat de realitysterren voor Oh Oh Tirol ieder 5000 euro incasseerden. Dat komt neer op 500 euro per aflevering. Voor producent Eyeworks, die met het programma een grote kijkcijferhit in handen heeft, is dat een schijntje.

Optredens
Er wordt flink verdiend aan de losgeslagen Hagenezen. Niet alleen de commercials tussen het programma door brengen geld in het laatje, ook de deelnemers zelf worden flink uitgemolken. De Cherso-kids komen voor 8000 euro opdraven op feesten en partijen door het hele land en houden daar niet meer dan 500 euro de man aan over. De rest van het geld wordt verdeeld tussen management, boekingskantoor en Eyeworks. Kassa!

Gratis vakantie
Toch zijn de populaire realitysterren erop vooruit gegaan ten opzichte van de vorige reeks: toen moesten ze nog genoegen nemen met alleen een gratis vakantie. Het is niet bekend wat de Hagenezen zullen opstrijken voor de tweede reeks van Oh Oh Cherso, die deze zomer wordt opgenomen.

Meer over