Chevy Chase stapt uit Community

22 November 2012 13:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Acteur Chevy Chase vertrekt per direct uit het succesvolle Community. Hij kon het niet meer vinden met de producenten van de serie.

Pierce Hawthorne zegt zijn inschrijving bij de Greendale Community College op. De acteur die het personage vertolkt stapt namelijk uit de serie. Volgens de officiële berichten is er sprake van een ‘wederzijdse overeenkomst’.

‘Grote fout’

De 69-jarige acteur had het de laatste tijd al niet meer naar zijn zin op de set, waardoor hij zich steeds rebelser ging gedragen. “Meedoen was een grote fout”, zei hij vorige maand nog in een interview.  Ook was de acteur het niet eens met de steeds maar extremere richting die zijn personage opging. Hij vreesde bijvoorbeeld voor racistische uitspraken van Hawthrone.

Zonder Chase

Het vierde en nu lopende seizoen is het laatste met Chase. Hiervan staan de meeste afleveringen al op band, alleen de laatste twee moeten nog worden geschoten. Dat gebeurt nu zonder Chevy.

Pierce Hawthorne 

Of het vertrek grote invloed heeft op het verloop van de comedyserie valt te betwijfelen: tot nu toe is er nog geen nieuw seizoen bestelt. Seizoen vier zou dus zomaar de laatste kunnen zijn. Pas als er een vijfde seizoen komt, moeten de makers op zoek naar opvulling voor het gat dat Pierce Hawthorne achterlaat.

Community 

In Nederland wordt Community uitgezonden door Comedy Central. De serie draait om een groep uiteenlopende studenten aan de Greendale Community College. Veel van de studenten zijn al op leeftijd, wat de serie een extra dimensie geeft. Wereldwijd is de comedy zeer goed ontvangen; zo won de comedyreeks diverse prijzen, waaronder een Emmy Award.

Meer over