Chris O'Donnell over NCIS Los Angeles

Chris O’Donnell (41) jaagt als special agent G. Callen elke week op criminelen in NCIS: Los Angeles. We spreken de innemende vader van vijf kinderen in zijn woonplaats Los Angeles.

Hij speelde naast Al Pacino in Scent of a Woman, was de rechterhand van Batman in Batman Forever en Batman & Robin en ging er bijna met Meredith Grey vandoor als dierenarts Finn in Grey’s Anatomy. Tegenwoordig jaagt Chris O’Donnell (41) elke week op criminelen als special agent G. Callen in NCIS: Los Angeles. We spreken de innemende vader van vijf kinderen in zijn woonplaats Los Angeles.

Is de routine van televisie de reden dat je hebt gekozen voor NCIS: LA?
„Het speelt wel mee. Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik een soort vaste baan heb. Ik ben 22 jaar lang van film naar film gegaan. Hoeveel aanbiedingen je ook krijgt, elke film voelt als je laatste. Je weet nooit of je daarna nog aan de bak komt. Nu ben ik verzekerd van een heel seizoen en weet ik dat het volgend jaar waarschijnlijk op dezelfde manier doorgaat. Ik heb genoten van mijn zigeunerbestaan, maar mijn leven is veranderd. Ik wil dat mijn kinderen wat vastigheid hebben in hun jeugd.”

Je komt zelf uit een groot gezin. Heb je altijd veel kinderen gewild?
„Ja, ik heb altijd gezegd dat ik vijf kinderen wilde. Het was een heel bewuste beslissing. Maar toen we er drie kregen, vond ik dat toch wel genoeg. Na de vierde waren we er echt klaar mee. De vijfde kwam als een verrassing.”

Heeft het vaderschap je leven omgegooid?
„Het heeft me gedwongen om prioriteiten te stellen. Het draait niet meer alleen om mij. Als ik niet aan het werk ben, wil ik zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen. Ik kom niet meer aan andere dingen toe. Golfen heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven, maar ik heb al maanden niet meer gespeeld. Ik heb er gewoon de tijd niet meer voor.”

Je bent al 13 jaar getrouwd, een eeuwigheid in Hollywood.
„Ik zie ons niet als een Hollywoodkoppel. Ik heb wel vrienden in het wereldje, maar onze beste vrienden zijn gewone stellen die ook al jaren getrouwd zijn. Ik ben veel jonger getrouwd dan ik ooit had gedacht, maar je kunt nu eenmaal niet de vrijgezel uithangen én dat leuke meisje tevreden houden. Als je een gezin wilt, moet je keuzes maken. Ik ben met haar getrouwd en daar heb ik geen spijt van. Natuurlijk kun je de passie van het begin niet vasthouden. Ons huwelijk is heus niet perfect; we hebben onze problemen en ruzies. Maar ik prijs me gelukkig met mijn vrouw.”

Kijken je kinderen naar NCIS: LA?
„De oudsten kijken er graag naar. Twee hebben zelfs een rolletje gehad. De meeste afleveringen hebben ze wel gezien, maar die ene over een meisje dat gekidnapt werd, vond ik te heftig voor ze.”

Er is weinig bekend over het verleden van je personage. Word je weleens verrast?
„Voortdurend. Dat is het leuke van een tv-serie: als acteur weet je net zoveel als je personage. In Callens geval is dat heel weinig. Nieuwe scripts zijn voor mij extra spannend; dan krijg ik weer informatie over hem waar ik heel veel aan hebt. Todd (LL Cool J) heeft dat met zijn personage ook een beetje. Elke aflevering ontdekken we iets meer. Dat houdt de kijkers ook geboeid.”

Kan je goed overweg met LL Cool J? 
 „Ja, hij is zo grappig. Een vriend van me gaf een gekostumeerd Halloweenfeestje en had hem ook uitgenodigd. Niemand had verwacht dat hij echt zou komen, maar daar stond hij hoor, verkleed als Mr. T. Hij voelt zich nergens te goed voor. Dat is geweldig. We zijn allebei zo druk dat we naast het werk niet veel tijd met elkaar doorbrengen, maar eens in de zoveel tijd doen we dat wel. En op de set klikt het heel goed. We geven elkaar de ruimte, maar kunnen altijd bij elkaar terecht.”

NCIS loopt inmiddels ook alweer negen seizoenen. Wat zou je ervan vinden als NCIS: LA net zo lang meegaat?
„Kom maar op! Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Daarbij mag ik blij zijn dat ik werk heb in de huidige economische situatie. Ik hoop dat de serie nog jaren en jaren doorgaat. Ik ben aan het werk in Los Angeles, waar ik ook woon; ik kan mijn kinderen zien. En ik ben pas 41. Zelfs als NCIS: LA nog jaren doorgaat, heb ik daarna nog tijd genoeg voor andere dingen. Dan ben ik misschien ook wat ouder en wijzer.”

Reageren