Clairy Polak betreurt optreden in zombieshow

Clairy Polak heeft spijt van de zombieshow die ze eind augustus presenteerde tijdens het TV-lab.

Als anchorwoman van het experimentele discussieprogramma Take ten besprak Clairy op haar bekende, bloedserieuze toon de opkomst van zombies.

In de Varagids bekende de presentatrice dat ze had verwacht dat kijkers wel door zouden hebben dat het programma met een flinke korrel zout moest worden genomen.

"Ik dacht: iedereen snapt wel dat dit nep is - dit is iets over zombies. Maar omdat ik het presenteerde, gingen mensen ineens in zombies geloven. Ik kreeg brieven", vertelt ze.

Die brieven waren niet alleen van mensen die gek waren, stelt Polak. "Nee, ik werd gisteren nog geïnterviewd voor een ander omroepblad, en de interviewer vertelde me dat hij ook in zombies begon te geloven. Ik had dat nooit moeten doen. Het tast mijn geloofwaardigheid aan. Ik doe het nooit  weer. Het zou een goed onderwerp geweest zijn voor De waan van de dag."

De waan van de dag is de opvolger van De leugen regeert en handelt over de normen en waarden in de journalistiek. In de eerste uitzending komt de berichtgeving rond de zaak Mauro uitgebreid aan bod.

Reageren