Clairy Polak spreekt op

Presentatrice Clairy Polak vindt het terecht dat haar collega Eva Jinek niet de anchor van het toen nog in opbouw zijnde nieuwsprogramma Nieuwuur is geworden. Dat zei de recentelijk nog met een prijs voor beste tv-interview beloonde journaliste afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van de Stichting Vrouw en Media in Amsterdam.  

Polak: “Zij (Jinek, red.) had van tevoren moeten zeggen dat ze een relatie heeft met Bram Moszkowicz. Als presentator moet je het niet doen met een man die van de rechter ‘maffiavriendje’ genoemd mag worden. Eva gooit het op seksisme. Maar er zijn principiële en praktische redenen om haar dan geen kritische interviews te laten houden.”

Tegen Jineks rol als nieuwslezeres heeft Clairy Polak echter geen enkel bezwaar: “Ik vind het wel humor dat Eva steeds vaker in Nieuwsuur verschijnt”, zo tekende Villamedia op. 

Drukke agenda
Ondertussen zit Polak zelf niet stil. Ondanks dat ze na het verdwijnen van NOVA en de start van Nieuwsuur steeds minder in beeld was, is ze tegenwoordig druk met het zondagse politieke programma Buitenhof, het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen en de jurering voor het Theaterfestival.

Ook een nieuwtje: één tv-programma komt daar in elk geval bij, maar daar wordt in maart pas meer over bekend. “Ik blijf bij de publieke omroep, dat is mijn natuurlijke habitat", aldus Polak. 

Reageren