Clash tussen NOS en VI leeft voort

De verschillen tussen Studio Sportzomer en VI Oranje moge duidelijk zijn, de 'winnaar' van het meningsverschil is nog lang niet bekend.

Het begon allemaal vorige week, toen VI-hoofdredacteur Johan Derksen uithaalde naar Studio Sportzomer en daarmee naar Jack van Gelder.

AFC-geleuter
Derksen noemde het NOS-programma 'geldverspilling', doelende op het feit dat veel correspondenten en analytici op overheidskosten naar Zuid-Afrika zijn afgereisd voor ene programma dat ze ook in Nederland hadden kunnen maken.

Ook vond Derksen dat presentator Jack van Gelder 'AFC-geleuter' uitkraamt. Van Gelder staat bekend als fanatiek Ajax-fan.

Grachtengordeljournalistiek
Van Gelder kon het op zijn beurt niet laten hierop te reageren. 'Grachtengordeljournalistiek' vond hij de uitspraken van Derksen. De presentator draait zijn mening nu wat bij: "Er is geen ruzie. Ik heb alleen maar gezegd, en daar wil ik het ook bij houden, dat wij nooit de behoefte hebben om het over de programma's van collega's te hebben"

Johan Derksen kwam eerder negatief in het nieuws vanwege zijn eenzijdige berichtgeving over Yolanthe Cabau van Kasbergen, de vriendin van international Wesley Sneijder.

Stuk trillend vlees
Derksen las in VI Oranje een column voor van Nico Dijkshoorn. In de column verklaarde Dijkshoorn, en met hem dus Derksen, dat Yolanthe een 'aandachtsziek, smakeloos stuk trillend vlees met bewegende lipjes' is. Die uitspraak viel bij veel mensen niet in goede aarde.

VI Oranje en Studio Sportzomer strijden elke dag om de kijkcijfers, een strijd die het NOS-programma moeiteloos lijkt te winnen.

Van Gelder laat ten slotte nog weten dat hij weinig zin heeft om het akkefietje voort te zetten. "Wij proberen een goed programma te maken. Daar mag iedereen van vinden wat hij wil. Klaarblijkelijk vinden veel mensen het leuk, gezien de kijkcijfers", besluit hij.

Reageren