Cliffhanger GTST in hoge sferen

5 juli 2013 15:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na veel dramatische verwikkelingen komt vrijdagavond hoog in de lucht het 23ste seizoen van GTST tot een eind. Het leven van enkele Meerdijkers hangt aan een zijden draadje.

Het was zoals gewoonlijk weer een bewogen jaartje in GTST. Diverse ingezetenen van het soapdorp Meerdijk stonden elkaar ernstig naar het leven of gingen compleet over de rooie. Het mag een wonder heten dat er geen doden zijn gevallen. Mogelijk komt daar vanavond in de zomercliffhanger op de valreep verandering in.

Slachtoffers van de zomercliff

Vrijwel elk seizoen zijn er slachtoffers te betreuren. Denk aan Edwin Bouwhuis en Danny de Jong (2011-’12), Rosa Gonzales en Ron Bos (2010-’11) en Rutger Goedhart en Isabelle Kortenaer (2009-’10). Voor de laatste aflevering van deze 23ste jaargang hebben de schrijvers een climax bedacht met veel kans op een fatale afloop voor deze of gene. Half Meerdijk stapt in het vliegtuig voor een parachutesprong ter gelegenheid van het vrijgezellenfeest van Rik en Nuran. Dat moet haast wel misgaan, want in GTST zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarbij zijn de spanningen tussen een aantal gasten de afgelopen tijd behoorlijk hoog opgelopen.

Sabotage

Verschillende genodigden hebben een gegronde reden om het valscherm van een ander te (laten) saboteren:

  • Lorena (Gigi Ravelli) wil wraak nemen op Mike (Louis Talpe) sinds ze weet dat ze door zijn toedoen de Rozenboom is kwijtgeraakt.
  • Mike wil zich op zijn beurt ontdoen van Lorena. Hij haat haar. Het is hem niet gelukt het blonde heksje te vergiftigen. Slaat hij nu alsnog zijn slag?
  • Wiet (Pip Pellens) wil Nina (Marly van der Velden) na haar mislukte moordaanslag nog steeds uit de weg ruimen. Dan heeft ze eindelijk het rijk alleen met de man van haar dromen, Nina’s echtgenoot Noud (Ruud Feltkamp).
  • Bing (Everon Jackson Hooi) heeft een appel te schillen met zijn ex Aysen (Dilan Yurdakul). Dit wegens het verzieken van zijn relatie met Monica (Camilla Meurer), de aanstaande moeder van zijn kind.
  • Een wraakactie van Rik (Ferri Somogyi) is ook niet uitgesloten als hij erachter komt dat Aysen verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer Danny. 

Even geduld a.u.b.

Maar voor hetzelfde geld stort de bruidegom in spe zelf neer. Of blijkt rechercheur Menno (Dave Mantel) toch niet die prins op het witte paard te zijn voor goedzak Lucas (ons covermodel Ferry Doedens). Het kan nog alle kanten op. Pas op maandag 2 september begint het nieuwe seizoen van Goede tijden, slechte tijden en weten we wie blijft leven.

Meer over