Clown Bassie houdt er nog lang niet mee op

20 november 2012 16:50 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Al bijna 35 jaar is Bassie de ondeugende wederhelft van Adriaan. Maar stoppen, daar peinst hij niet over.

In september vierde Bas (Bassie) van Toor zijn 77ste verjaardag, en nog altijd hijst hij zich in het clownspak. "Optreden zit me in het bloed", legt hij uit, "ik ga door tot aan het graf.”

Jong & Oud 

Het is Bassie er alles aan gelegen om jong en oud te vermaken: “Er is niets mooiers dan een lach op het gezicht van een paar dames in een bejaardentehuis toveren. Of om tijdens het Suikerfeest enthousiast door jonge mensen te worden aangesproken die dankzij onze series Nederlands hebben leren praten." 

Altijd gezellig 

Adriaan, de acrobaat van het circusduo is al een tijdje met pensioen. "Die vond wel dat hij voor lul stond als hij op zijn zestigste nog een handstand deed”, aldus Bassie. “Maar een clown heeft alleen maar een emmer water en een slagroomtaartje nodig en het is al gezellig." 

2040 minuten Bassie en Adriaan 

Vele generaties groeiden op met Bassie en Adriaan. Op 10 januari is het precies 35 jaar geleden dat de eerste aflevering van de vrolijke kinderserie werd uitgezonden. Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt er een dvd-box met alle afleveringen. In 2040 minuten Bassie en Adriaan zijn de avonturen van de clown en de acrobaat digitaal gerestaureerd. "Dat hebben we toch maar mooi geflikt", vertelt Van Toor tevreden over de verzameldoos.

Meer over